In Memoriam

 

 

 

 

Goede middag Frits, alles goed?

Ja hoor

Jij bleef toch eten hé, Henk ging naar huis toch?

Ja ik blijf

Jullie kunnen zo starten veel succes,

Dank je

Onderweg stonden we nog met een tijdcontrole,
draai hier maar om de weg verder is te slecht,

Dank je tot straks

Niet wetende dat we je nooit meer zouden zien.

Henk kwam aan de Finish met de mededeling dat je ziek was en naar huis gereden was, hij maakte zich zorgen om het feit dat hij jou misschien had aangestoken want hij was die week ook niet lekker geweest. Hij ging snel achter jou aan want hij vertrouwde het niet helemaal.

Ook Simon had aangeboden je naar huis te brengen, maar het ging wel.
Wij zouden de uitslag wel doorbellen, jullie hadden het goed gedaan, gewonnen met maar één foutje.

Wat was de klap groot toen we te horen kregen dat je diezelfde avond nog in het ziekenhuis was opgenomen, geopereerd was en in slaap gehouden werd en daar niet meer van bijgekomen was.

Wij wensen jouw vrouw en kinderen heel veel sterkte met dit grote verlies.

Wat zullen we je gaan missen Frits.

 

 


12 September 2021 is de moeder van ons bestuurslid Richard Dekkers,
Mevr. Cecile Dekkers-Huysmans overleden.
Velen zullen haar kennen door haar aanwezigheid in hotel Dekkers.
Wij wensen haar familieleden veel sterkte met dit verlies.

Bestuur A.S.C. de Krabbenrijders.


Wij ontvingen het volgende bericht van A.S.C. de Baronierijders.

Beste Baronierijder,

Zaterdagochtend, 12 juni, raakte onze voorzitter Peter Schets ernstig gewond bij een fietsongeluk. Hij is enkele dagen later, op 18 juni, overleden.

Peter is tientallen jaren (sinds 1975) lid én jarenlang voorzitter geweest van de Baronierijders. Drijvende kracht van onze vereniging en heel vaak wedstrijdleider van de Zes Uren van Breda. Hij heeft zich ingezet om vele autosport-activiteiten in de regio te organiseren. Peter haalde de Brabant Grensrit naar Breda, was bestuurslid van koepelorganisatie NRF en gaf met veel passie kaartleescursussen. Achter de schermen was hij regelmatig controleur van onze kaartleesritten, drukte steeds de wedstrijdkaarten af, verzorgde de website en onderhield contact met uitzetters, sponsoren en startlocaties. Met zijn persoonlijke aandacht voor iedereen en Brabantse gezelligheid wist Peter vele leden te binden aan de Baronierijders. Door zijn energie en humor heeft hij veel mensen enthousiast gemaakt voor de rittensport. We gaan hem vreselijk missen.

Wij wensen zijn vrouw Ans, dochters Maaike, Reitske en partners, kleinzoon en verdere familie heel veel sterkte toe.

Bestuur Baronierijders

Correspondentieadres familie: Delbergen 49, 4834 AE Breda

 In memoriam Peter Schets,

Ons bereikte het vreselijke bericht, dat ten gevolge van een fataal fiets ongeluk, Peter Schets, voorzitter van A.S.C. de Baronierijders, zo ongelukkig ten val is gekomen,
dat hij na een korte  periode van coma, aan de gevolgen hiervan is overleden.

Peter was een persoon, die volledig opging in zijn sport, de rittensport was zijn absolute passie.

Er was met hem als persoon en voorzitter van A.S.C. de Baronierijders, zeer goed en prettig samen te werken, dit waardeerden wij, als collegiaal bestuur
van een nabij gelegen autoclub, ten zeerste.  Wij zullen zijn warme persoonlijkheid zeker gaan missen en hopen dat er ooit een memorial rally,naar Peter vernoemd mag gaan worden,
iets dat hij zeker van ganser harte verdiend heeft. Wij wensen zijn Vrouw, dochters  naaste familie, sterkte om dit verlies te verwerken.

Peter vriend, rust zacht, wij zullen je missen.

Bestuur en leden, G.A.C. de Krabbenrijders,


 

Gert Staepelaere

Ons bereikte helaas pas nu het bericht dat Gert Staepelaere is overleden;

Rallypiloot Gert Staepelaere is op 30 juni overleden aan keelkanker. Hij was pas 53 jaar. Gert was de zoon van rallylegende Gilbert Staepelaere.

Gert Staepelaere werd geboren in Wilrijk op 22 augustus 1966. Hij was de zoon van rallyrijder Gilbert Staepelaere. Gilbert behaalde als piloot en als copiloot 89 nationale en internationale overwinningen, twaalf Belgische rallytitels en werd Belgisch kampioen. Zoon Gert was ook actief in het rallymilieu. Hij zat ook in de wagen, maar raakte vooral bekend als organisator. Zo zette hij de Memorial Gilbert Staepelaere op poten. Ook zat hij ooit in het organisatieteam van rally’s in Groot-Brittannië en België.

Gert heeft als lid van onze vereniging veel hand en spandiensten verricht in meerdere Oosterschelderitten.     o.a. was hij hier regelmatig 0 rijder.

 


Anton Aarden

 

Vandaag, 5 augustus, bereikte ons het bericht dat  Anton Aarden op 76-jarige leeftijd is overleden. Anton heeft tientallen jaren veel betekend voor de Rittensport.

Inhoudelijk heeft Anton veel input geleverd aan de kwaliteit van het kaartlezen op nationaal en regionaal niveau. Jarenlang was Anton met Alex Bergeijk een geduchte concurrent in diverse kampioenschappen. Een buitengewone aimabele man, die een loepzuivere kijk had op het pure kaartlezen.

Voor de ASC De Baronierijders uit Breda een kartrekker en een uitzetter op hoog niveau. Wij verliezen met Anton een topkaartlezer, -uitzetter en een goede vriend.

 

 

 


Tino Jongmans

Vrijdag 21 februari 2020 is Tino Jongmans overleden. We wisten dat hij al enige tijd ziek was, maar zijn overlijden kwam toch onverwacht. In november troffen we elkaar voor het laatst bij de Mosselrit waar hij aan deelnam.
Tino heeft voor de kaartleesrittensport en in het bijzonder de Krabbenrijders veel betekend. Zo zat hij in de sportcommissie, was onze eerste webmaster en tekende vele kaarten op de computer in voor de Oosterschelderit en de Krabbenrit en richtte ook vele ritten in.
Tino was een zeer goede kaartlezer en werd met een Krabbenrijdersteam Nederlands clubkampioen 1969, won de Brabant Grensrit 1975 met Jan van Kaam en nog vele andere ritten.

Bij de crematie heeft  Ankie van Raaij nog namens de Krabbenrijders gesproken:Met zijn vaste chauffeur Hans Ahlberg reed hij naast kaartleesritten vanaf de jaren 70 vele rally’s, o.a de Bac Rally, later de Nacht van Achtmaal, Tulpenrally en vele andere. Daarna werd het een tijdje stil met het kaartlezen en ging Tino aan motorsport doen.
In de jaren 90 kwam Tino weer bij de Krabbenrijders terug en verraste ons bij de start van een clubrit door deel te nemen met een imposante vooroorlogse Bentley.
Na 2000 kreeg Tino met Daniel Immesoete een vaste chauffeur en reden ze vele ritten in België en Nederland. Het verhaal van de Omloop van Vlaanderen waarin ze tot kort voor de finish aan de leiding lagen, maar door een grote spijker in de band de overwinning aan hun neus voorbij zagen gaan ligt nog vers in mijn geheugen.
Met Tino als chauffeur heb ik in zijn BMW 2002 TI , de ATM Gilbert Staepelaere Memorial en de Classic Atlantic gereden, tijdens deze Classic had de auto geen probleem, maar bij aankomst bij mij thuis zette Tino de motor af en kreeg hem niet meer gestart, waarna hij bij ons in het hotel bleef slapen. In zijn laatste jaren reed hij als chauffeur met zijn kleinzoon Gijs van Eester.
Tino heeft in al die jaren met veel verschillende chauffeurs of kaartlezers gereden. Vanaf 2005 bezocht Tino vele ritten en maakte  mooie foto’s. Dit fotoboek van Rally’s en ritten is te bekijken op de site van “tjongmans.nl”.
Tino was een veelzijdig en bijzonder mens en allen die hem van nabij gekend hebben zullen hem missen.
Richard Dekkers

Deze woorden sprak Ankie van Raaij tijdens de dienst.

Tino heb ik leren kennen toen hij in 1966 lid van de Krabbenrijders werd. Het werd een vriendschap van ruim 55 jaar.
Hij is me gaan helpen met mijn computer, ik hoefde maar te kikken en Tino kwam eraan. Maar ik sta hier niet alleen als goede vriend. Ik voel me genoodzaakt hier ook te staan als afgevaardigde van de Krabbenrijders.
Veel telefoontjes kreeg ik de laatste dagen, allemaal met dezelfde vraag: “wanneer is de uitvaart”  ik heb ze moeten teleurstellen. Tino dacht er anders over.
Maar een ding is zeker de dankbaarheid.  Dankbaar voor wat hij voor de Krabbenrijders betekende. De website, het intekenen van wedstrijdkaarten enz. Tino stond met zijn kennis van zaken voor iedereen klaar. Daarom Tino je had een groot hart voor de club.
Namens de Krabbenrijders BEDANKT!